Poď sa sieťovať a pracovať na spoločnom zadaní vytvoriť intuitívny orientačný systém

#dizajn
#KCNhackdays
Hackdays

PREDLŽUJEME TRVANIE VÝZVY.

Prihlásiť sa môžeš do 08. 08. 2023 do polnoci.

 

Hľadáme grafických dizajnérov, dizajnérov a architektov, ktorí s nami vytvoria intuitívny orientačný systém.

 

Počas hackdays sa stretnete viacerí, avšak každý s okom pre „pekno“ a citom pre dizajn. 

Počas 4 dní budete spoločne pracovať na jasnom zadaní – vytvoriť orientačný systém do interiéru a exteriéru budúceho priestoru Kreatívneho centra na Martinskom vrchu – bývalé kasárne a budova Kina Palace v centre mesta. Hľadáme grafických dizajnérov, dizajnérov a architektov, ktorí s nami vytvoria intuitívny orientačný systém. Ideálny svet bude, ak sa výsledok vašej práce bude dať po skončení Hackdays zrealizovať v danom priestore a využiť aj pre iné priestory podobného charakteru v rámci Slovenska.

 

Prečo by si sa mal/a prihlásiť?

        nové skúsenosti,

        sieťovanie s ľuďmi z rovnakej oblasti a rovnakými záujmami,

        šírenie dobrého mena a povedomia o tvojej práci 😊,

        super tím zložený zo skúsených odborníkov.

 

Základný tím tvoria:

        Grafickí dizajnéri Andrej Barčák a Andrej Čanecký, ktorí založili grafické štúdio Andrej&Andrej.

        Matúš Buranovský grafický dizajnér, ktorý vedie agentúru MBP.

        Architekt Andrej Olah, ktorý spolu s Filipom Marčákom vedie architektonické štúdio Grau Architects.

 

PRIDAJ SA K NIM. 

Termín realizácie
21/09/2023 - 24/09/2023
Konkrétne časy jednotlivé dni
21.9. - 10:00 - 18:30 22.9. - 10:00 - 18:30 23.9. - 10:00 - 18:30 24.9. - 15:00 - 19:00
Celkové trvanie
4 dni + 3 hodiny individuálnych konzultácií
Počet účastníkov je limitovaný (podnikatelia aj nepodnikatelia spolu)
20
Pre koho je aktivita určená
Podnikatelia (18+)
Miesto
Nitra (konkrétne miesto upresníme)
Deadline prihlásenia
08/08/2023
Ubytovanie
Ak nie si z Nitry, daj nám vedieť. Pomôžeme ti s rezervovaním cenovo dostupného ubytovania blízko miesta konania programu.
Cena od
25 €

Na zobrazenie registračného formuláru sa musíte prihlásiť.

Lektori

Andrej Barčák, Andrej Čanecký
štúdio Andrej&Andrej

Andrej Barčák a Andrej Čanecký v roku 2014 spolu založili vlastné grafické štúdio, Andrej&Andrej. V ich tvorbe dominuje hravosť a experimentálnosť. Za svoju prácu boli niekoľkokrát ocenení Národnou cenou za dizajn, získali Cenu Nadácie Tatra Banky a cenu TDC Ascenders v USA. Ich dizajny boli publikované napríklad na londýnskom webe o dizajne It´s nice that, vo francúzskom étapes, nemeckom Slanted Colors aj v americkom BrandNew. Spolu s Martinom Kahanom sú autormi novej vizuálnej identity mesta Nitra, za ktorú získali v roku 2022 Národnú cenu za dizajn. Každoročne stoja za vizuálom multižánrového festivalu Flaam. Vytvorili vizuálnu identitu pre Verejnú ochrankyňu práv, VŠVU, CTM ci projekt Redizajn.

 

Majiteľmi autorských práv fotografie sú Andrej Barčák a Andrej Čanecký.

Matúš_Buranovský
Matúš Buranovský
grafický dizajnér, autor vizuálnej identity Kreatívneho centra Nitra

Matúš Buranovský spolupracuje s dizajnovým štúdiom a producentom – Qubus Design Studio, ktoré prezentuje súčasný český dizajn, taktiež tvorí súčasť grafického štúdia finkner.me. Ukončil štúdium v ateliéri Grafický dizajn a nové médiá Petra Babáka na pražskej UMPRUM – Vysokej škole umeleckopriemyselnej v Prahe. Je trojnásobný laureát Národnej ceny za dizajn. Bol ocenený aj v súťažiach Nejkrásnější česká kniha roku a Designblok. Pochádza z Prešova, ale už viac než 12 rokov pôsobí v Prahe. Stojí za vizuálnou identitou výstavy Mira Žbirku: Roky a dni, dizajnom publikácie Papier v knihe aj redizajnom magazínu Arch. Dizajnuje aj galerijné výstavy, ako napríklad: Odvaha a risk – století designu, UPM, v Prahe,Dialog: Jiří Pelcl & absolventi, Galerie UM, v Prahe, Glassmania: mistři českého skla v Londýne. Od roku 2019 tvorí vizuálnu identitu pre Dni architektúry a dizajnu v Bratislave.

 

Majiteľmi autorských práv fotografie je Matúš Buranovský.

Andrej_Olah
Andrej Oláh
architekt

Andrej Olah vedie od roku 2014 s Filipom Marčákom architektonické štúdio GRAU architects v Bratislave. Počas školy pracoval v ateliéri plusminusarchitects s Marošom Fečíkom. Štúdium ukončil na Fakulte architektúry Slovenskej technickej univerzite v Bratislave. Študoval taktiež na Universidade Lusiada v Lisabone a Fakulteta za architekturo, Univerza v Ljubljani v ateliéri Vasu J. Perovica. Je jedným zo zakladajúcich členov OZ Archtung. Medzi rokmi 2018-2020 bol členom redakčnej rady časopisu ARCH. Bol ocenený viacerými cenami: INSAID award – za bistro SOHO, BIG SEE AWARD, Slovenia – bistro SOHO a optika ZITA, CEZAAR – obchod Slávica, Cena profesora Lacka. Získal ocenenia aj za Art campus, Námestie Slobody, Nájomné bývanie Parková a Terchová (3. miesto) aj kúpele Grossling (4.miesto). Stojí napríklad za projektmi: Čajový pavilón v Českom Těšíne, kaviareň Výklad v Banskej Bystrici, komunitný hub Isadore, Pradiareň 1900 v Bratislave, Pavilón Lighthouse – intervencia v rámci umeleckého projektu Field of Sparks, ale aj Langoš barom v Bratislave.

 

Majiteľmi autorských práv fotografie je Andrej Oláh.

Podmienky účasti

podnikateľ – fyzická aj právnická osoba s oprávneným NACE kódom v KKP v rámci Schémy de minimis; trvalý pobyt na území Slovenska; vek 18+; vyplnenie formuláru s povinnými prílohami, ktoré stanovuje Výzva; absolvovanie minimálne 60 % skupinových vzdelávacích podujatí a 50% individuálnych odborných konzultácií;

 

ADMINISTRATÍVNE PROCESY V SKRATKE

častníkmi môžu byť podnikatelia, SZČO, slobodné povolania a právnické osoby pôsobiaci v KKP (kultúrno-kreatívnom priemysle) a nepodnikatelia – fyzické osoby. Vyplnenú prihlášku prijmeme v KCN a spracujeme dáta pre Odbornú radu KCN (zložená z odborníkov z praxe), ktorá vyberie maximálne 20 uchádzačov.

Vybraných žiadateľov informujeme o výsledku Odbornej rady a ďalšom postupe.  

Viac info o výzve

Aktualizácia výzvy k 27. 07. 2023

Povinné prílohy na stiahnutie

Ak ti nie je niečo jasné, ozvi sa našej koordinátorke Peťke.

vatehova@msunitra.sk

Akadémia KKP

Akadémia kultúrneho a kreatívneho priemyslu (KKP) Kreatívneho centra Nitra (KCN) ponúkne širokú škálu prednášok, workshopov aj individuálnych konzultácií. Naštartovať  alebo zlepšiť svoje podnikanie môžete prostredníctvom inkubátorov a akcelerátorov, rozvoj kreatívneho talentu a odborných zručností ponúknu laby, štart a zviditeľnenie na trhu podporia podporné a predajné programy. Viac nájdete v sekcii Akadémia KKP.

Projekt Kreatívne centrum Nitra je spolufinancovaný zo zdrojov Európskej únie z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu integrovaný regionálny operačný program.

Svojou účasťou na podujatí dávate súhlas s použitím fotografií a videa zaznamenaných počas udalosti na reklamné a propagačné účely Kreatívneho centra Nitra.

Podujatie sa koná v rámci aktivity 2, Otvorený inovačný ateliér Kreatívneho centra Nitra.

Výsledky Výzvy na Hackdays pre podnikateľov zverejnenej dňa 23.06.2023